Det finnes mange innovasjoner når det kommer til dataspill, og man ser et stadig voksende marked for lett underholdning. Grunnen til denne utvidelsen av markedet er uten tvil at internett for det første er blitt til et allemannseie, men også at veldig mange folk, som aldri gadd å spille dataspill på en PC, i dag alle har en egen computer, i form av nettbrett eller smartphones. Det har rett og slett blitt så trendy å være “data-nerd”, at man ikke merker at alle har blitt det.

Spillene for nettbrett og mobilen er enkle og kortvarige

online-gamesDenne forandringen i markedet har også ført til at mange av de mest utbredte spillene har forandret karakter. Mange av spillene krever i dag en liten grad av forehåndskunnskap, og de kan gjerne avsluttes raskt. Flere spill har også en annen betalingsstruktur enn før. Tidligere måtte man gjerne kjøpe et dataspill i butikken, og det gjør man forsåvidt i dag også, selv om man bare laster det ned online, mot betaling. Men det finnes også et stort segment av spill som ikke fungerer på dette grunnlaget. Hos noen av spillene, som de bästa casinospelen, betaler man mens man spiller.
Ved andre former for online-spill, betaler man ikke når man begynner å spille. I stedet kan det hende at man kjøper diverse oppgraderinger som gjør at man kan klare neste level, eller at man bruker penger for å få virtuelle penger til å kjøpe seg ting i spillet. Skapere av spill som er så underholdende at de blir spilt ofte og av mange, tjener en god del. Inntektene vil typisk bestå av små summer, fra et stort antall spillere.